Leder av Kristne Arbeidere Jan Rudy Kristensen

Julebudskapet – Gud kom til oss som flyktning

i Artikler/Uttalelser av

For svært mange i Norge er det viktig, og en glede, å markere ventetiden og feire juleevangeliet. At denne markeringen og feiringen får synlig plass i norsk samfunnsliv er etter vårt syn av det gode. Likevel ser vi at det er usikkerhet blant lærere og rektorer om skolegudstjenester kan gjennomføres, med tanke på å respektere et mindretall som ikke er medlemmer i Den norske kirke.

Kristne Arbeidere mener at respekt for menneskers tro er viktig, og de som har problem med å delta i en gudstjeneste skal få slippe.

Men alle bør sikres et tilbud om slik tradisjonell julegudstjeneste. Mange som ikke deler det samme trosgrunnlaget setter pris på denne tradisjonen. De som deltar får en god innføring i hva en kristen julefeiring er, og de blir kjent med det bibelske innholdet i juleevangeliet. Julebudskapet om at Gud kom til oss som flyktning og som et lite barn født i en stall, forsvarsløs og avhengig av omgivelsene, bærer i seg et allment budskap om sårbarhet og omsorg som kan gi rom for etisk utvikling og samtaler på tvers av religion og sosial bakgrunn.

Kristne Arbeidere mener at både skoler og kirker må være så fleksible at elever ved alle skoler får et godt tilbud. Alle elever som vil må få lov til å gå på julegudstjeneste, elever som ikke ønsker å delta må fritas.

Jan Rudy Kristensen (Leder av Kristne Arbeidere)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

Siste fra Artikler

1. mai i Oslo domkirke

Velkommen til 1. mai i Oslo domkirkePål Kristian Balstad, preken.Valborg Orset Stene,

Dyp sorg

Det er med dyp sorg vi i dag mottok den triste meldingen
Gå til Toppen